Uurtatief
Bij Advocatenkantoor Hoefkade kunt u altijd een afspraak maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek (circa 30 minuten). Tijdens dit gesprek worden ook de kosten met u besproken.

Heeft u een laag inkomen, dan kunnen wij namens u een aanvraag doen bij de Raad voor Rechtsbijstand voor gefinancieerde rechtsbijstand.

Indien u niet in aanmerking komt voor gefinancieerde rechtsbijstand moet u zelf de advocaatkosten betalen. Afhankelijk van de soort zaak hanteert het kantoor een uurtarief tussen de €180 en €200 euro per uur (incl. BTW).

Gefinancieerde rechtsbijstand
Artikel 18 van de Grondwet bepaalt dat iedereen zich kan laten bijstaan door een advocaat en dat de wet regels stelt voor het verlenen van rechtsbijstand aan mensen met een lager inkomen.

Mensen met een lager inkomen hebben recht op gefinancieerde rechtsbijstand door de overheid. Dit wordt ‘toevoeging’ genoemd. De overheid betaalt de advocaatkosten en de cliënt betaalt een eigen bijdrage.

U betaalt alleen een eigen bijdrage voor de procedure, dat afhankelijk is van uw inkomen. Hoe hoger uw inkomen, hoe meer eigen bijdrage u moet betalen.

Voor meer informatie over de hoogte van uw eigen bijdrage kunt u kijken op de website van de Raad voor Rechtsbijstand.