mr. Margot Spek is in 1983 voor het eerst beëdigd als advocaat. In 1993 maakte zij de overstap om te werken als procesjurist bij de FNV. In 2004 is zij opnieuw beëdigd als advocaat en sindsdien werkt zij bij Advocatenkantoor Hoefkade.

Margot Spek is in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten ingeschreven voor de volgende rechtsgebieden:

1. Personen- en Familierecht
Echtscheidingen, alimentatiezaken, omgangsregelingen, internationaal privaatrecht jeugdbeschermingsrecht, ouderschap en erkenning

2. Sociaal-zekerheidsrecht
Sociale voorzieningen, Volksverzekeringen, Werknemersverzekeringen

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten minimaal tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Margot Spek heeft ruime ervaring in zaken met betrekking tot ondertoezichtstellingen, uithuisplaatsingen en gezagsbeëindiging. Als gevolg van een procedure die zij heeft gevoerd, heeft de rechtbank haar werkwijze aangepast in zaken over beëindiging van ouderlijk gezag. Lees hier de uitspraak (link).

Ook bij de nadere invulling van de bestuurlijke boete in bijstandszaken was mevrouw Spek betrokken. ( link ).
Zij is lid van de specialisatievereniging Sociale Zekerheid ( link ) en mede oprichtster van de Vereniging Advocatenbelangen ( link ).
Verder heeft Margot Spek ruime ervaring als lid van klachtencommissies.

Daarnaast is zij lid van meerdere bezwaarschriftencommissies waar zij adviseert over bezwaarschriften met betrekking tot Participatiewet.